• ,


  • ,


Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) helpt om maatschappelijk verantwoord te zijn. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze stakeholders en de samenleving. Royal Van Eerd opereert al jaren actief onder de slogan 'We all Care'. We nemen onze verantwoordelijkheid en zijn ons bewust van de impact die we hebben op alle aspecten van het milieu en de samenleving. We geloven dat we onze CO2-voetafdruk actief kunnen verbeteren. Hoewel we al jaren actief bezig zijn met MVO-onderwerpen, hebben we in 2019 besloten om onze MVO-inspanningen op een meer formele manier te documenteren, door middel van een MVO-beleid en een jaarlijks gepubliceerd MVO-rapport. Ons jaarlijkse MVO-rapport is op aanvraag beschikbaar voor onze partners.

Ons MVO-beleid baseren we op de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties, waaruit we de volgende vier doelen hebben gekozen als hoekstenen van ons beleid.

- Inclusieve, economische groei, werkgelegenheid en fatsoenlijk werk voor iedereen
- Duurzame consumptie en productie
- Aanpak klimaatverandering
- Versterken van het mondiaal partnerschap om doelen te bereiken

100% FSC-gecertificeerd karton

We doen er alles aan om dozen op de meest duurzame manier te produceren. Als verwerker van karton tot karton voor de farmaceutische industrie, hebben we een 100% focus op mono-materiaal producten die volledig recyclebaar en hernieuwbaar zijn. We kopen al jaren basismaterialen in die afkomstig zijn uit bossen die op een duurzame manier worden beheerd. In de afgelopen jaren hebben we verzoeken ontvangen om verpakkingen af ​​en toe op FSC-gecertificeerd karton te leveren, wat heeft geleid tot onze beslissing om FSC-gecertificeerd te worden. In 2020 ontvingen we deze certificering, waardoor we niet alleen kartonnen dozen van duurzaam karton konden produceren, maar ook FSC-gecertificeerde orders konden produceren. Toen we de marktvraag naar gecertificeerd duurzaam materiaal toenam en we verwachten dat deze trend zich zal voortzetten, hebben we besloten om ons gehele plaatmateriaal per Q1 2022 over te zetten naar FSC-gecertificeerde materialen. Op deze manier ondersteunen we het FSC-initiatief en de MVO-doelstellingen van onze klanten en bovendien onszelf. FSC-karton heeft 100% identieke specificaties in vergelijking met het huidige 'conventionele' karton dat we gebruiken om verpakkingen te produceren. Hoewel FSC slechts een administratieve certificering is en geen invloed heeft op de productkwaliteit of specificaties, garanderen wij dat er geen invloed is op de uitvoerbaarheid van verpakkingslijnen.

Ecovadis medaille

Met een score van 63 punten behoort Koninklijke Van Eerd tot de top 12% van alle door EcoVadis beoordeelde bedrijven. En daar zijn we heel trots op! EcoVadis geeft wereldwijd duurzaamheidsbeoordelingen. Van Eerd is beoordeeld op ecologische, sociale, ethische en duurzame inkoopprestaties. Bij Van Eerd zijn duurzaamheid en continu verbeteren belangrijke onderwerpen. Deze beoordeling helpt om onze bedrijfsprocessen nog duurzamer te maken. EcoVadis is een organisatie die een eigen platform heeft ontwikkeld om bedrijven te beoordelen op alle duurzaamheidsaspecten binnen een organisatie. Op basis van deze beoordeling zijn de prestaties en verbeterpunten van het bedrijf duidelijk. In totaal heeft de organisatie 75.000 bedrijven beoordeeld en wordt door veel partijen ingezet om een ​​duurzaamheidsbeoordeling af te geven. Meer informatie over EcoVadis

Sedex lidmaatschap

In 2022 is Royal Van Eerd lid geworden van Sedex. Dit betekent dat we ons als verantwoordelijk bedrijf inzetten voor verantwoord inkopen en het verbeteren van ethische normen en arbeidsomstandigheden binnen de toeleveringsketen. Sedex is een van 's werelds toonaangevende dienstverleners op het gebied van ethische handel en werkt aan het verbeteren van de arbeidsomstandigheden in wereldwijde toeleveringsketens. Sedex biedt praktische hulpmiddelen, diensten en een netwerk om bedrijven te helpen hun verantwoorde en duurzame bedrijfsvoering te verbeteren. Het gebruik van Sedex stelt bedrijven in staat om samen te werken en mensen die in de toeleveringsketen werken, te beschermen. Sedex heeft meer dan 55.000 leden in 180 landen, verspreid over 35 sectoren, waaronder voedsel, landbouw, financiële diensten, kleding, verpakkingen en chemicaliën.

© 2014 - 2023 Copyright Van Eerd bv

X